Katharsis Films Oy on luoviin ja yksilöllisiin dokumenttielokuviin erikoistunut, dokumentaristi Jouni Hiltusen vuonna 2001 perustama tuotantoyhtiö.

Yhtiömme on keskittynyt ihmisen ja luonnon välistä suhdetta käsitteleviin pitkiin ja tunteita herättäviin dokumenttielokuviin, mutta emme kaihda pienempiäkään tilaustöitä.

Kuvaamme tuotantomme pienellä ja ketterästi toimivalla ryhmällä, 4 k- tai full hd kalustolla. Käytettävissämme on myös laaja yhteistyöverkosto ja päteviä elokuvan ammattilaisia mikäli työ vaatii lisää henkilökuntaa.

Yhtiöllämme on laaja luontoelokuva-arkisto erityisesti Itämeren luonnosta ja muuttolinnuista.

Jouni Hiltunen

Jouni Hiltunen on valmistunut Rovaniemen taide- ja käsityöoppilaitoksesta videokuvaaja-artenomiksi vuonna 1993 ja hänellä on Eurodoc- tuottajakoulutus.

Jouni Hiltunen on käsitellyt useimmissa elokuvissaan ihmisen ja luonnon suhdetta sekä ihmisten tekemiä raskaitakin valintoja ja erikoiseksi muodostuneita elämänpolkuja. Hän on aloittanut dokumentaristin uransa lyhyillä henkilökuvilla sekä historiallisia aiheita käsittelevillä tv-dokumenteilla.

Vuosina 1994-2000 Jouni Hiltunen työskenteli helsinkiläisessä Illume Oy:ssä. 1990- luvun lopulla hän suuntasi Venäjälle ja Siperiaan, jossa syntyivät elokuvat Taivaallinen tehtävä (1998), Blatnoi Mir (2001) Katso traileri Vimeossa, BAM (2007).

Jouni Hiltusen ohjaamien elokuvien aiheet ja tekotapa ovat vaihdelleet laajasti: hän on kuvannut elokuvissaan yhtälailla raamattujen salakuljettajien mielenmaisemaa ja motiiveja (Taivaallinen tehtävä), kuin venäläisten elinkautisvankien selviytymistarinoita ja tatuointikoodien merkityksiä (Blatnoi Mir), sokean miehen jokaöistä linturetkeä (Taikayö 2006), tai omaa henkilökohtaista elämäänsä (Elämä näytä minulle kasvosi 2003).

Vuodesta 2009 lähtien Jouni Hiltunen on keskittynyt luontoelokuvien ohjaamiseen ja kuvaamiseen.