Tagikaks

Merikotkan paluu on luontoelokuvaaja Jouni Hiltusen käsikirjoittama ja ohjaama dokumenttielokuva merikotkien elämästä tämän päivän Suomessa sekä ihmisistä jotka ovat omistautuneet merikotkien vapaaehtoiseen suojelutyöhön.

1970-luvun alussa joukko nuoria miehiä päätti yrittää pelastaa merikotkan sukupuuton partaalta. Merikotkien suojelutyön veteraani ja nykyiset merikotkien rengastajat kertovat elokuvassa, kuinka merikotkakanta saatiin elpymään ja laajenemaan lähes koko Suomeen aina Helsinkiä myöten.

Usean vuoden aikana kuvatussa elokuvassa päästään seuraamaan merikotkien elämää lähietäisyydeltä yhtälailla pesillä kuin merikotkien keväisillä saalistusretkilläkin, mutta myös talvisessa luonnossa. Elokuva laajenee kertomukseksi siitä, kuinka merikotkat käyttäytyvät ja voivat tämän päivän Suomessa. Merikotkan kaupunkipesintä Helsingissä oli maailmanlaajuisestikin erityinen tapahtuma, jonka seuraamisen lisäksi Jouni Hiltunen johdattaa katsojan ainutlaatuiselle matkalle uloimpaan saaristoon, Merenkurkun kalapuroille sekä Lapin tuntureille.

  • Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja leikkaus Jouni Hiltunen
  • Dokumenttielokuva ensi-ilta 2023
  • Tilaaja: YLE TV1